-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'de enflasyonun düşüş dönemine girdiğini belirtti. Yılmaz'ın açıklamalarına göre, Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) piyasa beklentilerinin altında kalarak yüzde 1,64 oranında artış gösterdi. Bu yavaşlama, aylık enflasyonun artış hızında bir gerilemeye işaret ediyor ve yıllık enflasyon oranı bir önceki aya kıyasla 3,8 puan azalarak yüzde 71,60 düzeyine düştü.

Yılmaz, enflasyonun ana eğilimini yansıtan çekirdek enflasyon göstergelerindeki gerilemenin de fiyat artış eğiliminin zayıfladığını gösterdiğine işaret etti. Enflasyonun düşmesi, toplumun her kesiminden vatandaşların ortak arzusu olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu sorunun çözümünün temel hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "Enflasyonda düşüşle ekonomide öngörülebilirlik sağlanacağı gibi, gelir dağılımı da olumlu yönde gelişecektir," dedi. Yılmaz, enflasyonla mücadelede yürütülen para ve maliye politikalarının dezenflasyon sürecine girmelerinde etkili olduğunu ifade etti.

Açıklamasını sürdüren Yılmaz, "Yapısal reformlarla desteklediğimiz enflasyonla mücadele sürecinde büyüme, istihdam ve ihracat hedeflerimizi de gözetmeye devam edeceğiz," dedi. Ekonomik program ve güçlü siyasi iradeyle yılın ikinci yarısında enflasyondaki azalmanın hızlanarak sürmesini beklediklerini kaydetti. 2026 yılında ise enflasyon oranını tekrar tek haneli seviyelere düşürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları.