-

Gözden kaçırmayın

DEİK İletişim Ailesinin Özel Kalem Müdürü Elif, Dünya Evine GirdiDEİK İletişim Ailesinin Özel Kalem Müdürü Elif, Dünya Evine Girdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerini açıklayarak önemli değerlendirmelerde bulundu. 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde ihracatın %4,5 oranında artarak 107 milyar dolara ulaştığını belirtti. Haziran ayında takvim etkisi nedeniyle yaşanan düşüşe rağmen, yılın ilk yarısında ihracat %2,0 artışla 125 milyar 446 milyon dolara yükseldi.

Öte yandan, ithalatın ise aşağı yönlü eğilimin devam ettiği ve Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 azalarak 25 milyar 4 milyon dolara gerilediği açıklandı. Bu veriler, dış ticaret politikalarının ve alınan tedbirlerin olumlu etkilerini göstermektedir.

Ticaret Bakanı Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak ihracatı katma değerli ve yüksek teknolojili sektörlere yönlendirmek, yerli üreticileri korumak, küresel pazarlardaki payı artırmak ve ticaret hacmini genişletmek için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.