-

Gözden kaçırmayın

Gözlerinizi yuvalarından fırlatacak 5 şaşırtıcı UFO gözlemiyle tanışın!Gözlerinizi yuvalarından fırlatacak 5 şaşırtıcı UFO gözlemiyle tanışın!

2007-2009 yılları arasında Türkiye'de birçok tanık, gökyüzünde tanımlanamayan cisimler gördüklerini bildirdi. Özellikle Kumburgaz’da, bu süre zarfında Murat Yalçın adlı bir yerel sakin tarafından kaydedilen bir dizi video büyük ilgi topladı. Bu videolar, çeşitli şekillerde ışık dizilimlerini, yuvarlak, disk ve puro şeklinde cisimleri gösteriyor. Bu objeler deniz üzerinde manevra yapıyor ve havada duruyordu.

SIRIUS UFO Araştırma Merkezi’ne Türkiye genelinden birçok rapor gönderildi. Video kayıtları, 200 kat optik yakınlaştırma sağlayan tele-dönüştürücü adaptörü ile donatılmış bir kamera ile çekildi, bu sayede detaylar oldukça net görülebiliyordu. Türkiye'nin Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve TUG Ulusal Gözlemevi bu videoları inceleyerek aldatmaca olup olmadığını araştırdı ancak sahte olduklarını kanıtlayamadı.

Videolar Japonya, Şili, Brezilya ve Rusya’daki uzmanlar tarafından da incelendi. Çeşitli analizler sonrasında, bugüne kadar kimse videoların gerçek dışı olduğunu kanıtlayamadı ve hâlâ tanımlanamayan cisimler olarak kabul ediliyor.

Özellikle 2007'nin Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çekilen görüntüler dikkat çekiyor. Murat Yalman tarafından 13-17 Mayıs 2009 tarihlerinde aynı konumda daha iyi bir kamera ile çekilen yeni videolar da büyük ilgi gördü. TÜBİTAK, Kumburgaz'da çekilen bu görüntülerdeki cisimlerin gerçekten UFO olduğunu belirtti.

Kullanılan kamera Canon DM-GL1A; 100x optik zoom, 3CCD sensörü, 58mm adaptör ve Sony VCL-HGL1758 1.7x yüksek dereceli tele-dönüştürücü lens donanımına sahipti. Kamera bir tripoda monte edilmişti.

Kaynağın sunduğu bu bilgiler ışığında, UFO iddiaları ve videoları dünya çapında araştırmacılar tarafından ciddi şekilde ele alınmış ve debunk edilememiştir.

Bu bilgiler, SIRIUS UFO Araştırma Merkezi ve TÜBİTAK tarafından yapılan incelemelere dayanmaktadır.