-

Gözden kaçırmayın

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Hakkında Önemli BilgilendirmeÇiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, programlara katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Bakan Işıkhan, KKTC'deki temasları kapsamında ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüştü.

Ziyarette konuşma yapan Işıkhan, Kıbrıs Türklerinin haklarını ve hukukunu gözeten dış politika anlayışının bir devlet geleneği haline geldiğini belirterek, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonunu desteklediklerini ifade etti. Işıkhan, Kıbrıs meselesinde yeni bir müzakere sürecine başlanabilmesi için öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin ve uluslararası statüsünün tescil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs konusunda Şahsi Temsilcisi Holguin'in görev süresinin sona ermesine bir hafta kaldığını hatırlatarak, tarafsız bir değerlendirme yapmasını ve gerçekleri samimiyetle yansıtmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca Işıkhan, uluslararası toplumun KKTC'yi tanıması gerektiğini ve KKTC'nin hak ettiği yere gelmesi için Türk devletleriyle ilişkilerin artırılması çağrısında bulundu.

Azerbaycan Milli Meclisi'nde KKTC ile Dostluk Grubu kurulması kararının oybirliğiyle alınmasından memnuniyet duyduklarını belirten Işıkhan, Azerbaycan ile ilişkilerin üç devlet tek millet şiarıyla ilerleyeceğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca Işıkhan, KKTC'nin refah seviyesinin yükseltilmesi ve kurumlarının güçlendirilmesi için gerekli çalışmaları birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

Bakan Işıkhan, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile de bir araya gelerek, iki ülke arasındaki işbirliğini memnuniyetle gördüklerini belirtti. Ayrıca Kıbrıs meselesinde yeni bir müzakere sürecine başlanabilmesi için egemenlik ve uluslararası statü konularının tescil edilmesi gerektiğine değindi. Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu vurgulayan Işıkhan, çalışma, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarında da işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i ziyaret ederek, Kıbrıs meselesinde iki devletli çözüm vizyonunu desteklediklerini ve doğrudan uçuş, ticaret ve temasların başlatılması için çabaladıklarını ifade etti.

KKTC'nin çalışma hayatı ve sosyal güvenlik konularında faaliyetlerini sürdüren önemli bir kuruluş olan ÇASGEM'in uluslararası işbirliğini artırmak amacıyla bir eğitim programı düzenlediklerini belirten Işıkhan, programı başarıyla tamamlayanları tebrik etti. Bakan Işıkhan, Türkiye-KKTC ilişkilerine katkı sunarak ilişkileri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.