-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı Personeli Kan Bağışında BulunduHava Kuvvetleri Karargâhı Personeli Kan Bağışında Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ve beraberindeki heyeti Ankara'da ağırladı. Estonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümünde gerçekleştirilen bu ziyaret, iki ülke arasındaki iş birliğini her alanda genişletme potansiyelini gözler önüne serdi.

Görüşmede, ikili ticaret hacminin 429 milyon dolara ulaştığı vurgulandı ve bu rakamın karşılıklı yatırımlar ile daha da artırılabileceği belirtildi. Erdoğan, iki NATO müttefiki olarak savunma sanayisi alanında mevcut iş birliğinin somut projelerle daha da geliştirilebileceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim ve teknolojiden eğitim, kültür ve turizme kadar geniş bir yelpazede ilişkilerin çeşitlendirilmesinin ve iş birliğinin geleceğine yapılacak yatırımların önemine değindi. Yakın ikili ilişkilerin ve NATO bünyesindeki dayanışmanın sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Görüşmelerde ayrıca Ukrayna'daki savaşa dair gelişmeler de ele alındı. Erdoğan, Ukrayna'daki yıkımın bir an evvel son bulması, tarafların adil ve nihai bir çözüme ulaşmasının ancak diplomasiyle mümkün olacağını vurguladı. Bu yöndeki telkinlerin sürdürüldüğünü belirtti.

Gazze'de yaşanan insani kriz de gündemdeydi. Erdoğan, Gazze'deki barbarlığın sorumlularının uluslararası hukuk önünde hesap vereceğine inandığını ifade ederek, insani felaketin sona ermesi için acil ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Türkiye olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Karis ve heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek, görüşmelerin her iki ülke için de hayırlı olmasını diledi.