-

Gözden kaçırmayın

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştuÜnlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştu

Terörden temizlenip huzur ve turizm şehri haline gelen Tunceli'de 27 Haziran'da başlayacak olan 'Tunceli MotoFest', Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük organizasyonu olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun girişimleriyle gerçekleşen bu etkinliğe Türkiye'nin farklı noktalarından 2 bine yakın motor tutkunu katılacak. MotoFest kapsamında Süper Enduro Şampiyonası, ATV CUP gibi etkinlikler düzenlenecek ve sanatçılar sahne alacak. Festival, 4 gün boyunca devam edecek.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli'nin 4 ayrı festival ev sahipliği yapacağını belirterek, MotoFest'in Doğu Anadolu'daki bir organizasyonla gerçekleştirileceğini söyledi. Tunceli'nin kötü olaylarla anıldığını ancak aslında muazzam bir güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Vali Tekbıyıkoğlu, Türk milletinin Tunceli'nin güzelliklerini görmesini arzu ettiklerini belirtti. Festivalin Tunceli'nin doğal güzellikleri olan Pülümür Vadisi ve Munzur Vadisi Milli Parkı'nda gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca, motor tutkunlarının Tunceli'ye gelmesini ve bu güzellikleri keşfetmelerini istedi.

Tunceli Valisi ayrıca, MotoFest'e yaklaşık olarak 2 bin motosikletlinin katılmasını beklediklerini ve bu etkinlik için özel bir motosiklet turu düzenlediklerini belirtti. Turun ismini 'Tunceli'nin huzuru Türkiye'nin huzuru' koyduklarını söyleyen Vali Tekbıyıkoğlu, güvenlik problemlerinin ortadan kalkmasıyla birlikte Tunceli'yi güvenli bir şekilde keşfetmenin mümkün olduğunu dile getirdi. Festivalin 4 gün boyunca süreceğini ve çeşitli aktivitelerin düzenleneceğini ifade etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ise MotoFest'in Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük organizasyonu olduğunu belirtti. Şehrin doğa severlerin mekanı olduğunu vurgulayan Akülke, MotoFest ile birlikte Tunceli'nin motor severlerin ve tutkunların merkezi haline geleceğini söyledi. Süper Enduro Şampiyonası ve Tunceli ATV Kupası gibi yarışlar düzenleneceğini ve festivalin konserlerle devam edeceğini belirtti. Örenönü Tabiat Parkı'nda yapılan parkurun inanılmaz bir organizasyona ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Yaklaşık olarak 65 süper enduro yarışçısı ve 20'ye yakın ATV yarışçısının bu etkinliğe katılacağını söyledi.