-

Gözden kaçırmayın

Gucci'nin Ikonik Kırmızı Halı ElbiseleriGucci'nin Ikonik Kırmızı Halı Elbiseleri

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, dünya gündemine dair düşüncelerini paylaştı. Say, "3. Dünya Savaşı" söylemlerinin her yerde dile getirildiğine ve dünya siyasetinin bu savaş söylemleriyle şekillendiğine dikkat çekti. Say, küresel politikaların çoğunu "kötü" olarak nitelendirerek, halkların yoksulluk ve açlık sınırında yaşamaya zorlandığını söyledi.

Geçen yılları değerlendiren Say, pandemi döneminde "Pandemi bitince" ifadelerinin, ekonomik kriz döneminde ise "Ekonomik kriz geçince" söylemlerinin dillendirildiğini belirtti. Şimdi ise savaşların gündemde olduğunu vurguladı ve bu durumun ciddi bir tehlike arz ettiğini ifade etti. Say, iki yıldır savaşların gölgesinde yaşandığını ve zorluklar ile yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren insanların travmalarının katlanarak arttığını aktardı.

Doğanın hızla yok olduğuna da dikkat çeken Say, dünya üzerindeki "doğu-batı" ayrımcılığının düşmanlığa dönüştüğünü ve insanları hatalara sürüklediğini dile getirdi. Şuursuzca uygulanan politikaların insanlığı karanlıklara sürüklediğini belirten Say, çözüm olarak akıl ve barışı, insandan yana bir duruşu önerdi.

Say, düşüncenin ve geleceği aydınlık gösteren bir felsefenin önemine vurgu yaparak, "Akıl ve barıştan yana insandan yana duruş bu derece çaresiz bırakılmamalı. Doğruyu bulup düşünelim, yaşamlarımızı ve gelecek nesilleri..." ifadelerini kullandı.