-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

CHP Halkla İlişkiler ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Milletvekili, gazetecilere yönelik son dönemde artan tehdit ve saldırıları eleştirdi. Bulut, Ankara'da sokak ortasında katledilen Sinan Ateş ve diğer fiziki saldırıya uğrayan gazetecilere dikkat çekerek, bu tür tehditlerin ve hedef göstermelerin giderek arttığını vurguladı.

Bulut, bazı hakim ve savcılara uygulanan sürgün politikalarının da hukuki sürece müdahale amacı taşıdığını söyledi. Bu tür eylemlerin amacının korkutmak, sindirmek ve bazı suçları örtbas etmek olduğunu belirten Bulut, "Tehditleriniz vız gelir, tırıs gider. Gerçekler ortaya çıkacak, katiller de işbirlikçileri de gerçek azmettiricileri de hesap verecek. Suçunu bastırmak için bağıranlar ve tehdit edenler değil, haklılar ve mazlumlar için adalet sağlanacak," diye konuştu.

Bulut’un açıklamaları, özellikle gazetecilerin güvenliği ve basın özgürlüğü konusundaki mevcut kaygıları yeniden gündeme getirdi ve yetkililerin bu konularda daha duyarlı ve adil davranmaları gerektiği mesajını verdi