-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, ödül alan ihracatçı firmaları tebrik etti.

Yılmaz, yurtdışı talebin zayıf seyrettiği bir döneme rağmen mal ve hizmet ihracatçılarının yüksek performansıyla 2024 yılında cari açığın yüzde 2,5’un altına inmesini beklediklerini belirtti. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, katma değeri yüksek üretim ve ihracat odaklı politikaların hayata geçirilmeye devam edeceğini ifade etti.

Programın ilk yılının bütçe ve dış denge bakımından başarılı bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Yılmaz, “Geçiş süreci” ile oluşturulan sağlam zeminde dezenflasyon dönemine girildiğini söyledi. Ayrıca, para ve maliye politikaları ile yapısal reform gündeminin bütüncül bir çerçevede planlandığını ve etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla uygulandığını dile getirdi.

Son olarak, üretim ve ihracat odaklı dengeli büyüme ile dezenflasyon sürecine destek olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın TİM 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni konuşması.