-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği 31. Olağan Genel Kurul ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde ödül alan ihracatçı firmalar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından tebrik edildi.

Yılmaz, ihracatçıların yurtdışı talebin zayıfladığı bir dönemde dahi gösterdiği yüksek performans sayesinde, 2024 yılında cari açığın yüzde 2,5’un altına ineceğini öngördüklerini belirtti.

Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı kapsamında, katma değeri yüksek üretim ve ihracat odaklı politikaların uygulanmaya devam edileceğine dikkat çeken Yılmaz, programın ilk yılının bütçe ve dış denge açısından başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Yılmaz ayrıca, "Geçiş süreci" ile oluşturulan sağlam zeminde dezenflasyon dönemine girildiğini vurguladı. Para ve maliye politikaları ile yapısal reformların bütüncül bir çerçevede planlandığını ve etkin bir koordinasyonla uygulandığını belirten Yılmaz, üretim ve ihracat odaklı dengeli büyüme ile dezenflasyon sürecine destek olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haberin kaynağı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarıdır.