-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı



Çevre Haftası kapsamında İstanbul'da "Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi" düzenlendi. Etkinlik, Dünya Gazetesi tarafından İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zirvede, iklim ekonomisi ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmak amaçlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, zirvede yaptığı konuşmada "2053 Yılı Net Sıfır Emisyon Hedefi" ve "Yeşil Kalkınma Vizyonu" doğrultusunda, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki somut adımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atmaya devam ettiklerini belirtti.

Yılmaz, Emine Erdoğan'ın başlattığı "Sıfır Atık" hareketinin çevre ve atık yönetiminde yenilikçi çözümler sunduğunu ve dünyaya ilham verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı'nda iklim dostu politikalarla geleceği güvence altına alırken sürdürülebilirlik finansmanını güçlendirerek ekonomik büyümeyi destekleyeceklerini vurguladı.

Yatırımcılardan, sivil toplum kuruluşlarından ve medya kuruluşlarından daha fazla çalışma beklediklerini ifade eden Yılmaz, "Dünya Gazetesi'ni düzenlediği bu etkinlik ve 'İklim Ekonomisi' eki için kutluyor, zirvenin yenilikçi ve yeşil çözümlere ilham kaynağı olmasını diliyorum" dedi.