-

Gözden kaçırmayın

Ünlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştuÜnlü Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Semaverde Çay Gönül Sohbetleri'nde konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış politikadan ekonomiye, terörle mücadeleden 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılmasına kadar her alanda yoğun çalışmalar içinde olduklarını açıkladı. Erdoğan, ekonomiye dair 2024 yılı verilerinin olumlu gelmeye devam ettiğini belirterek, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde %5,7 büyüme kaydettiğini ve bu büyümenin üst üste 15 çeyrek olarak devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, çalışanların büyümeden aldığı payın yılın ilk çeyreğinde %42 olarak gerçekleştiğini ve bu oranın 1998 yılından bu yana görülen en yüksek seviye olduğunu vurguladı. Enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüş eğilimine gireceğinin öngörüldüğünü ifade eden Erdoğan, son dönemde açıklanan verilerin neredeyse tamamının Orta Vadeli Program’a uygun seyrettiğini belirtti.

Hayat pahalılığını artıran fahiş fiyat ve fırsatçılık sorunu hakkında yeni düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerle birlikte hükümetin elinin daha da güçlendiğini kaydeden Erdoğan, milletin rahatsız olduğu diğer konularla ilgili de gerekli adımların atıldığını dile getirdi. Erdoğan, seçkinlerin ve sesi çok çıkanların değil, sessiz yığınların sesi ve milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.