-

Gözden kaçırmayın

Çocukların Sosyal Gelişimi İçin Ailelerin RolüÇocukların Sosyal Gelişimi İçin Ailelerin Rolü

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda yapmış olduğu açıklamada, mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Tekin'in açıklamasına göre, mesleki eğitimde erişimin artırılması, öğretim kalitesinin yükseltilmesi ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun yetişmiş iş gücünün sağlanması amacıyla üç ana başlık altında politikalar belirlenmiş durumda.

"Mesleki ve Teknik Eğitime Erişim", "Mesleki ve Teknik Eğitimde İyileştirme" ve "Mesleki ve Teknik Eğitim ile İstihdama Hazırlık" başlıklarını taşıyan politikalar sayesinde eğitimde fırsat eşitliği artırılacak, öğretim kalitesi iyileştirilecek ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde yanıt verilecek. Bakan Tekin konuşmasında, bu politikaların güçlü temeller üzerine inşa edileceğini vurgulayarak, eğitime destek olan herkese teşekkür etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın toplantıya katılması ve tepkilerini paylaşmasıyla ilgili olarak da minnettarlığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan toplantıya ilişkin bilgilere göre, mesleki ve teknik eğitim alanında yapılan yeniden yapılandırmanın, eğitim sistemimizde önemli bir adım olduğu belirtiliyor.