-

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

Fahrettin Altun, konuşmasında Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni bir vizyonun önemine değindi ve iki ülke arasındaki güçlü iş birliğinin altını çizdi. Altun, geçmişte yaşanan bazı sorunlara rağmen, Türkiye ve Amerika'nın ortak çıkar ve hedeflerinin bulunduğunu ve bu bağlamda daha sıkı bir iş birliği geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aynı zamanda, Altun iki ülke arasında ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda da iş birliğinin önemine değinerek, bu alanlarda geliştirilecek ortak projelerin iki ülkenin de yararına olacağını belirtti.

Panelde, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunan politikaları ve ABD ile süregelen stratejik iş birliği de ele alındı. Fahrettin Altun, Türkiye'nin uluslararası alanda oynadığı rolün, dünya barış ve güvenliğine katkı sağladığını belirterek, bu iş birliğinin daha da derinleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Başkan Altun, iki ülke arasındaki iletişimin ve diyaloğun artırılması gerektiğine vurgu yaparak, Türk Amerikan ilişkilerinde karşılıklı anlayış ve saygının önemini hatırlattı.