-

Gözden kaçırmayın

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Hakkında Önemli BilgilendirmeÇiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Tserenpil Davaasuren'i makamında kabul etti. İki bakan, konut alanında iş birliği yapılmasına dair bir mutabakat zaptı imzaladılar.

Bakan Davaasuren, görüşmede Türkiye'nin inşaat sektörü altyapısı ve deprem sonrası izlediği kalkınma politikasını takdir ettiğini belirtti. Türkiye'nin deprem bölgesinde bu yıl yapacağı konut sayısının, Moğolistan'ın tüm ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu ifade etti. Bakan Davaasuren, Türkiye'nin tecrübelerini Moğolistan'la paylaşmasını ve uygulanacak projelerde bu tecrübeleri kullanmak istediklerini söyledi.

Bakan Özhaseki ise, TOKİ tarafından yapılan konutların deprem bölgelerinde dahi ayakta kaldığını ve Türkiye'nin güvenli şehirler oluşturmak konusunda büyük tecrübelere sahip olduğunu vurguladı. İki ülke arasında yapılan iş birliği anlaşmasının yanı sıra, sosyal konut projeleri ve konut sektörünün geliştirilmesi konusunda da bir iş birliği yapılabileceğini belirtti. Bakan Özhaseki, Türkiye'nin inşaat ve yapı denetim konusunda dünyaya örnek olduğunu sözlerine ekledi.