-

Gözden kaçırmayın

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Yeni Dönem Öğrenim Faaliyetleri BaşladıAfyon Kocatepe Üniversitesi'nin Yeni Dönem Öğrenim Faaliyetleri Başladı

Kadınların ve genç kızların daha fazla bilim, teknoloji ve girişimcilik alanında yer alması için Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Günün amacı, kadın ve kız çocuklarının bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek ve her alanda aktif rol almalarını teşvik etmektir.

Bu özel günde, kadınlar ve kız çocukları için eğitim ve kariyer hedeflerine cesaret vermek, farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık ilkelerine bağlı olarak, bilimin ve teknolojinin ilerlemesinde kadınların rolünün önemi vurgulanıyor.

Ülkemiz ve dünyada, bu anlamlı günde düzenlenen etkinliklerle genç nesillere ilham verilmesi, bilim dünyasının çeşitliliğinin artması ve daha adil bir toplumun oluşması hedefleniyor. Bu gün vesilesiyle, her yaş ve her kesimden kadınların bilimsel çalışmalara katılımının önemi ve başarıları bir kez daha hatırlatılıyor.

#KadınVeBilim #KızlarBilimde #BilimdeCinsiyetEşitliği