-

Gözden kaçırmayın

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Düzenleme Kabul EdildiTBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Düzenleme Kabul Edildi

Eskişehir'de düzenlenen büyük bir organizasyonda, Hac görevini yerine getirecek kafile görevlileri için eğitim seminerleri düzenleniyor. Seminerlerin son ayağı Eskişehir'de başladı ve gelecek yıl yapılacak hac organizasyonunda görev alacak görevlilere yönelik olarak planlandı.

Seminerler, Diyanet Akademisi tarafından işletilmekte olan bir merkezde organize edilmekte. Eğitimlerin açılış konuşmasını yapan üst düzey bir yetkili, hac ibadetinin değerini vurgulayarak görevlilerin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Bu görevlilerin hacı adaylarına rehberlik etme ve ibadetlerini kolaylaştırma gibi önemli fonksiyonları olduğu vurgulandı. Ayrıca, görevlilerin hac ibadetinin manevi ve derin anlamını kavramalarının ve yaymalarının önemine dikkat çekildi.

Eğitimin diğer bir bölümünde ise kafile görevlilerinin hac ile ilgili bilgi birikimlerini artırmaları, becerilerini geliştirmeleri ve tutumlarını şekillendirmeleri hedefleniyor. Bu çerçevede hac ibadetinin tarihi, hukuki, kültürel ve sosyal bağlamdaki değerlendirilmesi üzerinde durulacak. Ayrıca ibadetin yürütülüşü, sağlık ve güvenlik unsurları, psikolojik ve manevi etkileri, iletişim ve strateji yönetimi gibi konular üzerinde de çalışmalar yapılacak.

Kapsamlı bir eğitim programı sunan bu seminer, katılımcılara hac ve umre görevleri sırasında ortaya çıkabilecek durumlar hakkında detaylı bir perspektif sunuyor. Gelecek yıl gerçekleştirilecek kutsal yolculukta, görevlilerin hacı adaylarına en iyi şekilde destek sağlayabilmeleri için bu tür eğitimlerin önemi büyük.

#Eskişehir #HacSeminerleri #DiyanetAkademisi #Hac #Umre #Görevliler #Kafile #BilgiBirikimi #HacIbadeti