-

Gözden kaçırmayın

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Yeni Dönem Öğrenim Faaliyetleri BaşladıAfyon Kocatepe Üniversitesi'nin Yeni Dönem Öğrenim Faaliyetleri Başladı

Cumhuriyet'in 100. yılında, Türkiye'nin biriktirdiği başarılar ve kazanımlarının hatırasını canlı tutmak ve inancın başarıya dönüşüm hikayesini halkın hafızasında tazelemek amacıyla bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma, dünyanın dikkatini çeken projelerin görünürlüğünü artırmak, çocukların vizyonunu genişletmek, ilham vermek ve cesaretlendirmek için seçilmiş çalışma özetlerini ve dijital içerikleri içeren "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri" adlı bir albümle gerçekleştirildi. Albüm, Millî Eğitim Bakanlığı'nın Yüzüncü Yıl Galerisi'nde yayımlandı ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından geliştirildi.

Albüm, TOGG, Milli Muharip Uçağı, TCG Anadolu Gemisi, İstanbul Havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali, insansız hava aracı, milli tank, millet bahçeleri projesi, şehir hastaneleri gibi Türkiye vizyonu ve Türkiye Yüzyılı'nın başarılarını temsil eden önemli ve özgün projeleri içeriyor. Bu büyük ve özel projeler, başta öğrenciler, öğretmenler ve veliler olmak üzere herkesin faydalanabileceği şekilde sunuldu. Albümü ziyaret eden öğrenciler, eserlerin fotoğraflarını, tanıtım metinlerini ve videolarını inceleyebilecekler ve her bir eserle ilgili duygularını ve düşüncelerini dijital sistem üzerinden paylaşabilecekler.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, albümün sunuş bölümünde şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu çalışmada, ülkemizin farklı sektörlerinden ve coğrafyalarından iyi uygulama örnekleri yer alıyor. Amacımız, öğretmenlere ilham vermek, öğrencilere yeni fikirler kazandırmak ve iyi uygulama örneklerini artırmaktır. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, milli teknolojiden savunma sanayisine ve otomotive kadar her alanda elde edilen başarılar gurur vericidir. Bu projeleri gerçekleştiren ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

#TürkiyeYüzyılı #100Eser #Cumhuriyetin100Yılı #Başarılar #Türkiye #Eğitim #Teknoloji