-

Gözden kaçırmayın

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Konser VerecekTürk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Konser Verecek

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinesinde, il merkezinde bulunan özel eğitim okulu ve sınıflarında eğitim gören öğrencilerin ailelerine yönelik olarak "Hayatımın Rengi Annem" projesini hayata geçirmişlerdir. Bugün, Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu'nda proje kapsamında düzenlenen ikinci etkinlik gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kübra KUZUCANLI, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Orhan ŞAYBAK, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katılmıştır.

Proje, özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenci annelerine yönelik sanat terapisi uygulanarak baş etme becerilerinin artırılması ve iyi oluşlarına katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Proje kapsamında grupla psikolojik danışmanlık ve özel eğitimde aile danışmanlığı yapılmaktadır. Proje, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile özel eğitim ve rehberlik hizmetleri bölümü işbirliğiyle yürütülmekte olup, sanat uygulayıcısı olarak Prof. Dr. H. Kübra KUZUCANLI görev yapmaktadır.

Proje kapsamında yapılan sanat uygulamaları ile ailelerin yaşadıkları zorlayıcı olaylarda iletişim becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, farklı okullardaki ailelere sanat uygulamaları ve özel eğitim hakkında bilgilendirme yapılarak, daha sonra iki gün sürecek özel eğitimde aile danışmanlığı uygulamaları ile ailelerin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Sanat uygulamaları, Engelliler Haftası'nda, 10-16 Mayıs 2024 tarihlerinde sergilenecektir.

#rehberlikvearaştırmamerkezi #dumlupınarüniversitesi #güzelsanatlarfakültesi #ticaretvesanayiodasıanaokulu #özelegitim #aileler #sanatterapisi #iletişimbecerileri #özelegitimdeailedanışmanlığı #engellilerhaftası