-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser

Türk Deniz Kuvvetleri'nin prestijli gemisi TCG YILDIRIM, Birleşmiş Milletler'in Lübnan'da barış ve güvenliğin sağlanması amacıyla sürdürdüğü UNIFIL misyonuna katılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, TCG YILDIRIM Endonezya Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitimlere katıldı. Gerçekleştirilen bu eğitimler, her iki ülkenin deniz yeteneklerinin artırılmasını ve personel arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyordu.

TCG YILDIRIM'ın bölgesel istikrar ve deniz güvenliği konusunda önemli bir rolü bulunuyor. Türk ve Endonezya donanma personelinin bir araya geldiği bu eğitimlerde, savaş ve kriz yönetimi, denizde arama-kurtarma operasyonları ve çeşitli deniz harekat teknikleri konuları üzerinde yoğunlaşıldı. Ayrıca, bu eğitimler sayesinde karşılıklı tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlanırken, dostluk ve anlayış da geliştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın belirttiğine göre, TCG YILDIRIM ve Endonezya Deniz Kuvvetleri arasında gerçekleştirilen bu eğitimler, bölgesel barış ve güvenliğe önemli bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca bu eğitimler, Türk Deniz Kuvvetleri'nin uluslararası platformlarda etkin bir rol üstlendiğini ve kabiliyetlerini göstermesine de yardımcı olmaktadır.

TCG YILDIRIM'ın UNIFIL görevi çerçevesinde gerçekleştirdiği faaliyetler, Türkiye'nin bölgesel ve küresel düzeyde barışın sağlanması ve devam ettirilmesinde kararlı olduğunu bir kez daha göstermektedir. Bu sayede, Türkiye'nin dünya denizlerinde barış ve istikrar için gösterdiği çabalar, uluslararası toplum tarafından takdir edilmektedir. #TCG_YILDIRIM #donanma #egitim