-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser

Eskişehir'de yer alan bir belediye, gençlerin ve sporseverlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak amacıyla "19 Mayıs Spor Şenliği" düzenleyeceğini açıkladı. Şenlik kapsamında basketbol, voleybol ve hentbol dallarında turnuvalar gerçekleştirilecek.

Spor Şenliği, ayın 10'unda bir spor salonunda yapılacak olan kutlama töreni ile başlayacak. Tören sırasında, özellikle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir Goal Ball tanıtım maçı düzenlenecek. Ayrıca, gençler tarafından çeşitli dans gösterileri ve dövüş sanatları gösterimi yapılacak. Anneler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek olan Zumba Dans Gösterisi ile anneler de şenliğe katılım sağlayacak.

Basketbol turnuvası, şehirdeki 8 kulüpten gelen yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla, U11 yaş kategorisinde düzenlenecek. Turnuva elemeleriyle ve iki devre usulü yapılacak olan maçlar, resmi müsabaka hakemleri tarafından yönetilecek. Basketbol müsabakaları ayın 11'inde başlayacak.

Lise öğrencilerinin katılım gösterdiği voleybol turnuvasında ise, 17 Mayıs'ta final mücadelesi gerçekleşecek. Hentbol turnuvasında ise, küçükler kategorisinde 6 takım yarışacak ve 25 Mayıs'ta düzenlenecek turnuvada, 80 genç sporcu ter dökecek.

Şenlik kapsamında düzenlenecek olan kortej yürüyüşü ise 19 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Yürüyüş, bir parktan başlayarak, bir festivalin yapıldığı parkta son bulacak. Bu etkinlikler, gençlerin sporla iç içe olmasını sağlamak ve bayram coşkusunu sportif faaliyetlerle kutlamak amacıyla organize edildi.