-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu 19 Mayıs'ı DeğerlendirdiİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu 19 Mayıs'ı Değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ideallerini ve sesini halka taşımak amacıyla 1924 yılında Yunus Nadi tarafından kurulan ve Cumhuriyet ideallerine sıkı sıkıya bağlı kalan Cumhuriyet Gazetesi, kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Gazete, bağımsızlık ve özgürlük ilkelerini savunma misyonunun bir simgesi olarak, bu özel yıl dönümünü, gazetenin ve Türkiye'nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunan isimleri onurlandırarak geçmişten bugüne uzanan köklü tarihini yansıtacak şekilde kutlamaya hazırlanıyor.

Gazetenin 100. yıl dönümünde, geçmişte gazetenin sayfalarında yer alan ve Türkiye'nin aydınlanma sürecine katkıda bulunan yazarlar ve gazeteciler anılacak. Ayrıca, yaşamını yitirenler için de rahmet ve saygı dilekleri sunulacak. Gazetenin bu özel yıl dönümü, Türkiye'nin modern tarihindeki önemli dönemeçlerin anlatıldığı, geleceğe yönelik umut ve beklentilerin dile getirildiği bir platform olarak değerlendirilecek. Cumhuriyet Gazetesi, bağımsızlık ve özgürlüğün yanı sıra haber verme özgürlüğü ilkelerine olan bağlılığını sürdürmeye ve Türkiye'deki tüm kesimlere hitap eden objektif bir yayıncılık anlayışını benimsemeye devam edecek.