"Saadet'te Dönüm Noktası: Karamollaoğlu Aday Olmayacak, Kongre 30 Haziran'da"

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu 19 Mayıs'ı DeğerlendirdiİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu 19 Mayıs'ı Değerlendirdi

"Saadet Partisi'nde Kongre Tarihi Kesinleşti, Karamollaoğlu Aday Olmayacak"

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Kaya, partisinin yapılacak kongresi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, kongrenin 30 Haziran günü düzenleneceğini ilan etti ve mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun yeniden aday olmayacağını duyurdu.

TBMM'de gerçekleştirilen Saadet Partisi grup toplantısında hem Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Kaya hem de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu birer konuşma yaptı. Ahmet Davutoğlu, siyasetin yumuşama dönemine girmesi adına sivil anayasa tartışmalarının başlaması gerektiğine vurgu yaptı. Davutoğlu, hem yeni bir anayasa metni hazırlarken hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında yapılabilecek değişikliklerle ilgili düşüncelerini paylaştı. Seçim barajının düşürülmesi gibi konuları ele alarak anayasa tartışmalarının, yüzeyde kalıcı makyajlarla değil, derinlemesine gerçekçi bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiğini aktardı. Davutoğlu, yoksulluk ve emeklilerin durumu gibi gerçek sorunları gizlemek amacıyla yapılan yüzeysel anayasa değişikliklerinin oyununa gelmeyeceklerini belirtti.