-

Gözden kaçırmayın

İnönü Belediyesinden Yeni Spor Kompleksi Müjdesiİnönü Belediyesinden Yeni Spor Kompleksi Müjdesi

Kadınlara Güç: Odunpazarı Belediyesi'nden Öz Savunma Eğitimi

Odunpazarı Belediyesi, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak kadınların kendilerini tehlikeli durumlarda koruyabilme becerilerini geliştirmek amacıyla öz savunma kursları düzenledi. Mehmet Terzi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kurslar, 4 hafta süresince kadınların yoğun ilgisine sahne oldu.

Kurs, haftada iki gün düzenlenen atölyeler ile kadınlara fiziksel savunma tekniklerini öğretmeyi hedefledi. Öz savunma sanatları konusunda uzman Kung-fu eğitmeni Rafet Uysal'ın yönetimindeki eğitimler, katılımcılara karşılaşabilecekleri şiddet, taciz ve saldırı senaryolarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda pratik bilgiler sundu.

Toplam 70 kadının yararlandığı kurs programına, Shotokan Karete eğitmeni Hazal Zeynep Hisarlı da destek verdi. Katılımcılar, son derece faydalı buldukları eğitimin son haftasını online olarak tamamladı. Bu oturumda, psikolog ve avukatların konuk olduğu bir seminerle, fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddetin farklı yönleri ve bunlara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirildiler.

Eğitimin sonunda, katılımcılar Mehmet Terzi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen bir törenle öz savunma eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını belgeleyen sertifikalarını aldılar. Sertifika töreninde duygularını paylaşan kadınlar, kendilerine bu imkanı sunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a minnetlerini ifade etti.

Belediye, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirdiği bu ve benzeri projelerle toplumsal farkındalık oluşturmayı sürdürmeyi hedefliyor. Odunpazarı Belediyesi'nin sağladığı bu önemli eğitimin, kadınların yaşamlarında güven duygularını artırarak, acil durumlarda gerekli müdahaleyi yapabilme kapasitelerini geliştireceği vurgulandı.

#kadınlargüçlüolmalı
#kadınlaragüçver
#özsavunmaegitimi
#toplumsalfarkındalık
#kadınınhakkışiddetsizyaşam