Dolar kurundaki istikrarın sürmesi halinde, yurt genelinde benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılması öngörülüyor

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ASELSAN’ın Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni'ne KatıldıMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler ASELSAN’ın Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni'ne Katıldı

Dolar kurundaki istikrarın sürmesi halinde, yurt genelinde benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılması öngörülüyor. Eğer dolar kuru ani bir tırmanışa geçmezse, pazartesi gece yarısından itibaren uygulanacak indirimle birlikte akaryakıt fiyatlarında ciddi bir düşüş beklentisi hakim. 

Dolar kurunun mevcut düzeyini koruması durumunda, pazartesi gecesi benzinin litre fiyatında 1.80 TL, motorinin litre fiyatında ise 1.20 TL düşüş öngörülüyor. 

İstanbul'da bu indirimlerin yansıması sonucunda benzinin litre fiyatı 42.18 TL'ye, motorinin litre fiyatı ise 40.19 TL'ye gerileyecek. Ankara'da ise benzinin yeni fiyatı 43.05 TL, motorinin yeni fiyatı 41.29 TL olacak. İzmir'de benzin fiyatları 43.3 TL, motorin fiyatları 41.35 TL'ye düşmesi bekleniyor. Hazırlanan bu fiyatlandırmalar akaryakıt tüketicileri için önemli bir rahatlama kaynağı olacak.