Yeğenine Kâbus Yaşatan Amcaya Hapis Cezası: 6 Yıl İçeride Kalacak!

Gözden kaçırmayın

Kütahya Belediyesinden Doğa Yürüyüşü EtkinliğiKütahya Belediyesinden Doğa Yürüyüşü Etkinliği

Ankara'da meydana gelen bir aile faciasında 45 yaşındaki Yusuf A., ağabeyi ve yengesi evde yokken uyuyan 13 yaşındaki yeğeni T.A.'ya cinsel istismar eyleminde bulundu. Olay, yeğenin iki yıl sonra bir öğretmene açıklamaları üzerine ortaya çıktı.

Yusuf A. gözaltına alındı ve tutuklanarak yargılanmaya başlandı. Olay 2015 yılında yaşanmıştı ve T.A. olayın şokundan ve aile tepkisinden korktuğu için yaşadıklarını kimseye anlatamamıştı. Ancak, yaşadığı travmayı bir rehber öğretmene açıklayarak çaresizliğini paylaştı.

 

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan dava sürecinde önce görevsizlik kararı çıktı. Dosya, bu kararın ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yapılan yargılamalar sonucunda sanık Yusuf A.'nın işlediği fiilin basit cinsel istismar suçunu oluşturduğuna karar veren mahkeme, 6 yıl hapis cezasına hükmetti. Sanığın kişilik özellikleri ve sosyal ilişkileri, işlediği suçtan sonra ve mahkeme sürecindeki tutumu göz önünde bulundurularak herhangi bir takdir indirimi uygulanması uygun görülmedi.