-

Gözden kaçırmayın

HALK SAĞLIĞI TAYFALARI ETKİNLİKLERİNİ SUNARAK FARKINDALIK OLUŞTURDUHALK SAĞLIĞI TAYFALARI ETKİNLİKLERİNİ SUNARAK FARKINDALIK OLUŞTURDU

Eskişehir'deki Okullarda HALK SAĞLIĞI FARKINDALIĞININ ARTIRILMASI İLE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE GÜÇLENDİRİLMESİ" projesi kapsamında Eskişehir'de bulunan Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu ve Ticaret Borsası İlkokulu'nda Temel Hijyen konusunda eğitimler düzenlendi. 19 Nisan 2024 tarihinde Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'na Arş. Gör. Dr. Bengisu KARAGÖZ, Ticaret Borsası İlkokulu'na ise Arş. Gör. Dr. Erman KAVLU tarafından ayrıntılı eğitimler verildi.

Eğitimler Eskişehir'in merkezindeki okulların ardından, 22 Nisan 2024 tarihinde Çifteler İlçesinde bulunan Gazi İlkokulu'nda devam etti. HALK SAĞLIĞI TAYFALARI bu eğitimlerle görevlerine hazırlandı. Ayrıca, Şehit Özcan Karabacak İlkokulu'nda da öğrencilere Temel Hijyen konusunda Dr. Tuna KILINÇ tarafından eğitim verildi. Bu eğitimlerde öğrencilere el yıkamanın önemi, doğru el yıkama teknikleri, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni ve güvenliği, çevre hijyeni ve temizlik, solunum hijyeni gibi konularda detaylı bilgiler aktarıldı.

Aynı zamanda, öğrencilere gıda hijyeni konusunda da bilgiler verildi. Gıdaların doğru bir şekilde saklanması, hazırlanması ve tüketilmesi gereken sıcaklık ve hijyen kuralları hakkında bilgiler paylaşıldı. Çevre hijyeni ve temizlik konusunda da öğrencilere çevrelerini temiz tutmanın ve atıkları doğru bir şekilde bertaraf etmenin önemi anlatıldı. Solunum hijyeni konusunda ise öğrencilere öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burunlarını kapatmaları, hijyenik olmayan yüzeylere dokunduktan sonra ellerini yıkamaları ve kalabalık ortamlarda maske kullanmalarının önemi vurgulandı.

#Eğitim #HalkSağlığı #TemelHijyen #GıdaHijyeni #ÇevreHijyeni #SolunumHijyeni #ÖğrenciSağlığı #SağlıklıYaşam #Eskişehir #Çifteler