-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Nadir Bir Bitki Türü KeşfedildiAfyonkarahisar'da Nadir Bir Bitki Türü Keşfedildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayısının 10 bin 84'e ulaştığını açıkladı. Göktaş, aile odaklı hizmet modelleri kapsamında uygulanan koruyucu aile sisteminde gelinen son durumu değerlendirdi. Koruyucu aile hizmet modelinin, biyolojik ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilmesine yönelik bir hizmet modeli olduğunu belirtti. Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modeli ile Bakanlık tarafından belirlenen güvenli ve destekleyici bir aile ortamında çocukların gelişimine katkı sağlandığını ifade etti.

Koruyucu aile hizmet modelinin, biyolojik ailelerinin yanında bakımı sağlanamayan çocuklar için bir umut kaynağı olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, bugün 8 bin 140 koruyucu aileyle 10 bin 84 çocuğun bakımının sağlandığını vurguladı. Ayrıca, koruyucu aile yanında yerleştirilen çocukların gelişimlerinin takip edilerek psikososyal durumları ve eğitime devam durumları değerlendiriliyor.

Bakan Göktaş, koruyucu ailelere maddi destek sağlandığını ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için ekonomik yardım yapıldığını belirtti. Koruyucu ailelere aylık ortalama 8 bin 895 lira destek sağlandığını söyleyen Bakan Göktaş, engelli çocuklara bakan koruyucu ailelere de engel durumundan dolayı bakım desteği sağlanarak çocukların yetiştirme sorumluluğunun devlet ile koruyucu aileler arasında paylaşıldığını ifade etti.

Koruyucu aile hizmet modelinin kalitesini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Göktaş, çeşitli çalıştaylar ve toplantılar düzenleyerek sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ayrıca, "Geçici Koruyucu Aile Çalıştayı" düzenleyerek koruyucu aile hizmetinin kapsamını genişleterek çocuklara sıcak bir yuva sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Koruyucu aile hizmet modelinin Azerbaycan'da örnek alınarak uygulanmaya başlandığını ifade eden Bakan Göktaş, Türkiye'de görev yapmakta olan uzmanların Azerbaycan'da koruyucu aile hizmetinin oluşturulmasına yardımcı olduğunu söyledi. #AileVeSosyalHizmetlerBakanı #MahinurÖzdemirGöktaş #KoruyucuAileHizmeti #ÇocukHakları #Azerbaycan