-

Gözden kaçırmayın

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçtiğimiz yıl hava kirliliğiyle ilgili olarak 8 bin 450 denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerde çevre mevzuatına aykırı hareket eden 496 tesise idari para cezası verildi ve faaliyetleri durdurulan 86 tesis bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen denetimlerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hava kirliliğini önlemek amacıyla harekete geçti. Çevre Kanunu'na uymayan 496 tesis için toplamda 110 milyon lira idari para cezası kesildi ve çevre kirliliği yaratan 86 işletmeye faaliyet durdurma cezası verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre kirliliğini önlemek amacıyla sanayi tesisleri ve diğer faaliyetlere yönelik denetimleri kesintisiz olarak sürdürüyor. Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri sayesinde 773 sanayi bacasındaki kirletici parametreler 7 gün 24 saat izleniyor ve herhangi bir sorun olduğunda anında müdahale ediliyor.

Çevre mevzuatı kapsamında Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemi kurma zorunluluğu olmayan sanayi tesislerinin emisyonları ise düzenli olarak baca ölçümleriyle denetleniyor. Geçtiğimiz yıl hava kirliliğine yönelik 8 bin 450 denetim yapıldı. Çevre mevzuatına aykırı hareket eden 496 tesise 110 milyon lira idari para cezası uygulandı ve 86 tesisin faaliyetleri durduruldu.

Bakanlık, sahada gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra hava kalitesi izleme çalışmalarını etkin bir şekilde yürütebilmek için ülke genelinde 8 Bölgesel Temiz Hava Merkezi kurdu. Türkiye'nin 81 ilinde toplamda 380 hava kalitesi izleme istasyonu bulunuyor ve bu istasyonlar uluslararası standartlara uygun olarak hava kalitesini çevrim içi olarak ölçüyor. Elde edilen veriler "Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı"na aktarılıyor ve kamuoyuna "www.havaizleme.gov.tr" adresi ve cep telefonları üzerinden sunuluyor. Bu veriler, çevreyle ilgili karar alma süreçlerinde kullanılıyor.

#Çevre #HavaKirliliği #Denetim #ÇevreMevzuatı #Emisyon #Bakanlık #HavaKalitesi