-

Gözden kaçırmayın

Devlet Tiyatroları Yöneticileri Sanat Etkinliği İçin Bölgesel Ziyaretlerde Bulundu Devlet Tiyatroları Yöneticileri Sanat Etkinliği İçin Bölgesel Ziyaretlerde Bulundu

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun sanatçıları, geleneksel Türk gölge oyunu olan "Karagöz ve Hacivat"ı Çin'de sergiledi. Bu gölge oyununun kökenleri Çin'e dayanmasından dolayı, sanatçılar tarafından Çin'de sahnelenen oyunda, "Sihirli Lamba" adlı özel bir tiyatro eseri çocuklara özel olarak sunuldu. Bu gösteri, 17 Nisan 2024 tarihinde Pekin'de gerçekleştirildi ve Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun sanatçıları Gürkan Eraslan ve Durulcan Yaman, performanslarıyla büyük ses getirdi.

Türk gölge oyununu ilk defa izleyen Çinli çocuklar gerçekten etkileyici bir deneyim yaşadılar ve tiyatroya büyük ilgi gösterdiler. İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan gösterinin ardından, "Hacivat-Karagöz Yapım ve Oynatımı" konulu bir atölye çalışması düzenlendi. Bu atölyede, Devlet Tiyatroları Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar tarafından yönetilen bir çalışma yapıldı. Atölyede yer alan katılımcı çocuklar, kendi Hacivat ve Karagöz figürlerini yaparak kısa sahneler oluşturdular. Ek olarak, etkinlik kapsamında bir Hacivat ve Karagöz sergisi de yapıldı.

Bu kültürel etkileşim, Karagöz ve Hacivat gösterileriyle ve atölye çalışmalarıyla 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde tekrar Çin'deki minik seyircilerle buluşmaya devam edecek. Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun bu etkinliği, iki ülke arasındaki kültürel köprüleri güçlendirme ve geleneksel sanatları yeni nesillere aktarma misyonunu başarıyla yerine getiriyor.

#TrabzonDevletTiyatrosu #KaragözveHacivat #Çin #gelenekselsanat #tiyatro #kültürelköprüler #sanat