-

Gözden kaçırmayın

Sağlık Yöneticisi Sağlık Merkezlerini Ziyaret EttiSağlık Yöneticisi Sağlık Merkezlerini Ziyaret Etti

Eskişehir'deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü, Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından 11 Mart 2024 tarihinde imzalanmıştır. Proje, Meseret İnel ve Tunalı İlkokulu'nda 18 Mayıs 2024 tarihinde başlatılmıştır.

Protokol kapsamında, "Halk Sağlığı Farkındalığını Arttırmak" amacıyla görev yapacak olan "Halk Sağlığı Tayfaları"na Eskişehir Valiliği Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babür MİMTAŞ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu IŞIKTEKİN ATALAY ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma METİNTAŞ tarafından hediyeler takdim edildi.

Ardından Halk Sağlığı Tayfalarına Uzm. Dr. Seval ÇALIŞKAN PALA tarafından Temel Hijyen konusunda eğitim verildi. Öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı.

Bu proje ile amaçlanan, gelecekte toplumun her kesiminde yer alacak olan çocukların Halk Sağlığına ilişkin farkındalığının artırılması ve sağlığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesidir. #halksağlığı #sağlık #eskişehir