-

Gözden kaçırmayın

Bakan Tunç: Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Başlarken Yeni Bir Anayasa İhtiyacı Olduğu AçıkBakan Tunç: Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Başlarken Yeni Bir Anayasa İhtiyacı Olduğu Açık

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Eskişehir'in 6 İlçesinde Ayçiçeği Üretimini Artırıyoruz Projesi" kapsamında Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde üretim yapan çiftçilere ayçiçeği tohumlukları teslim etti. 2024 yılı bahar döneminde Eskişehir'in iklim ve toprak özelliklerine uygun olarak seçilen ayçiçeği tohumluklarının teslim edildiği törene Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun, Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeki Sert, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, mahalle muhtarları, proje çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Eskişehir'in 6 İlçesinde Ayçiçeği Üretimini Artırıyoruz Projesi" ile Odunpazarı ilçesinden 24 üreticiye 153 Bin 700 TL, Tepebaşı ilçesinden 25 üreticiye 156 Bin 350 TL olmak üzere toplamda 590 kg ayçiçeği tohumluğu teslim edildi. Bu projelerle birlikte yaklaşık 3 yıldır Eskişehirli çiftçilere tohum tedariki noktasında destek sağlanmakta ve projeler %50-75 aralığında hibe desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

Proje uygulamalarında ekilmeyen veya nadasa bırakılan alanların kullanılması, ÇKS kaydı olmayan ve desteklemelerden faydalanamayan çiftçilere yardım, doğal afetlerden etkilenen çiftçilere destek ve şehit-gazi yakını gibi kişilere destek sağlanması öncelikli faktörler arasındadır. Bu nedenle hibe destekleri bu hususlar gözetilerek verilmektedir.

Çifteler, İnönü, Mahmudiye, Odunpazarı, Seyitgazi ve Tepebaşı ilçelerinde hayata geçirilen projede, 2024 yılı bahar döneminde Eskişehir'in iklim ve toprak özelliklerine uygun olarak üreticilerin tercih ettiği çeşitlerden tohumluk seçimi yapılmıştır. Bu kapsamda 2.800.000 TL tutarında Bakanlık katkısıyla 8.000 kg sertifikalı yağlık ayçiçeği tohumluğu temin edilmiş ve altı ilçede tohumlukların teslimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yerli çeşit ayçiçeği tohumluğunun geliştirilmesi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla da çalışmalar sürdürülmekte olup, temin edilen tohumlukların önümüzdeki günlerde üreticilere teslim edilmesi planlanmaktadır.

#Eskişehir #Tarım #OrmanMüdürlüğü #AyçiçeğiÜretimi #EskişehirİlTarımVeOrmanMüdürlüğü #TarımArazilerininKullanımınınEtkinleştirilmesiProjesi #TAKEP #Çiftçilik #HibeDesteği