-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser

Türkiye’nin enerji alanındaki hedefleri belirlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak için önemli adımlar atacağını duyurdu. 12 yıl boyunca her yıl toplamda 3,5 GW güneş enerjisi ve 1,5 GW rüzgar enerjisi kapasitesi elektrik üretim ağına eklenecek. Türkiye, 2035 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimi içindeki payını yüzde 55'e çıkarmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda atılacak adımlar, enerji üretim portföyünü çeşitlendirmeyi ve enerji bağımsızlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yapılan yatırımlarla güneş ve rüzgar enerjisi gibi temiz enerji kaynaklarına odaklanılarak iklim değişikliğiyle mücadele edilecek. Atılacak adımların, ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilir kalkınma ve çevre koruma çabalarını da desteklemesi bekleniyor.

Bu odaklanma, yerel topluluklar için yeni iş imkanları yaratılmasını ve ülkenin karbon ayak izinin azaltılmasını hedefliyor. Türkiye, uzun vadeli enerji politikalarıyla sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek oluşturmayı amaçlıyor.

#TürkiyeEnerjiHedefleri #YenilenebilirEnerji #SürdürülebilirKalkınma #EnerjiPolitikaları #ÇevreKoruma