-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eskişehir'de Coşkuyla Kutlandı19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eskişehir'de Coşkuyla Kutlandı

Yurt genelinde düzenlenen Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali'ne Eskişehirli liseli öğrenciler damga vurdu. 29 ilin katılım sağladığı festivalde, Eskişehir'deki 6 liseden 18 öğrenci mutfaklarda yeteneklerini sergiledi ve jüri üyelerine enfes lezzetler tattırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlik, Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen yöresel lezzetlerin tanıtılmasını hedefliyor. Eskişehirli öğrenciler ise İstanbul finaline katılabilmek için jüriye sunacakları yemeklerin hazırlıklarını büyük bir heyecanla tamamladı. Yarışmada, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler, jürileri adeta şaşırttı. Yapılan incelemeler sonucunda ise dereceye giren okullar, ödül töreniyle taçlandırıldı. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Yarışmada başarılı olan öğrencilere ve danışman öğretmenlere çeşitli ödüller verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Genel Koordinatörü Barış Ondaş, yarışmanın Türk mutfağı ve yöresel lezzetlerin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Yaptığı açıklamada, her bölgeden 4 koordinatör il seçtiklerini ve bu illerde yemek yarışmaları düzenlediklerini söyleyen Ondaş, en yüksek puan alan yemeği İstanbul finaline gönderdiklerini ifade etti. Ondaş, Türkiye genelinde toplam 352 okulun yarışmalara katıldığını ve Eskişehir'de de 6 okulun temsil edildiğini belirtti. Gelecek yıllarda etkinliği daha da büyütmeyi planladıklarını dile getiren Ondaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuya büyük önem verdiğini vurguladı ve yarışmanın uluslararası düzeye taşınması hedefine değindi.

#GastronomiFestivali #YemekYarışması #TürkMutfağı #YöreselLezzetler