-

Gözden kaçırmayın

Vali Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerine KatıldıVali Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Eskişehirliler için Ramazan Bayramı'nda huzur ve güvenli bir tatil geçirebilmeleri için önemli tedbirler alındı. Valilik tarafından güvenlik, sağlık, ulaşım, konaklama ve diğer hizmetler konusunda gerekli önlemler alındı. Bayram tatili 9 Nisan Salı günü saat 13.00'te başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü saat 24.00'te sona erecek. İlimizde huzur ve güvenli bir Bayram geçirebilmek için aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

Güvenlik ve trafik önlemleri kapsamında ana arterler ve kavşaklarda planlı denetimler yapılacak, kent güvenlik yönetim sistemi kameraları ile kırmızı ışık, emniyet kemeri, kask gibi kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Hız denetimleri radarlarla yürütülerek hız sınırlarına dikkat edilmesi sağlanacak. Şehir içi ve şehirlerarası otobüs şoförleri üzerinde denetimler yapılacak. Motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarına yönelik denetimler arttırılacak. Modifiye edilmiş araçlar ve uygunsuz ses sistemleri ile egzoz kullanımları önlenmeye çalışılacak. Emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı tarafından yapılan denetim çalışmalarında, emniyet kemeri denetimlerine, radarla hız kontrol denetimlerine ve tescilsiz motosiklet kullanımına öncelik verilecek. Ateşli silahların kullanımı yasağının sıkı bir şekilde uygulanacağı belirtildi. Bayram öncesi alışveriş yapan vatandaşları hırsızlık gibi yasadışı faaliyetlere karşı korumak amacıyla polis ve diğer yetkililer görevlendirildi.

Belediyeler altyapı çalışmalarına önem verecek, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı hazırlıklı olacak, nöbetçi ekipler takviye edilecek. Vatandaşların taleplerini iletebilecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığıyla duyurulacak. Elektrik kesintilerini önlemek için özel şirketler gereken önlemleri alacak. Haberleşme hizmetlerinin kesintisiz sağlanması için tüm tedbirler alınacak. İçme suyu ve kanalizasyon hizmetleri için yeterli sayıda ekip görevlendirilecek.

Ulaşım konusunda Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarını durduracak ve acil müdahale ekipleri oluşturacak. Bayram süresince zaruri olmadıkça yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları yapılmayacak.

Sağlık hizmetleri için acil servislerin kesintisiz çalışması sağlanacak ve hastane ile diğer sağlık birimlerinde personel planlaması yapılacak. 112 Acil Çağrı Merkezi ve ambulans başhekimliğinde personel takviyesi yapılacak.

Denetimler kapsamında gıda üreten iş yerleri hijyen ve fahiş fiyat uygulamaları yönünden denetlenecek. Alışverişlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için güvenlik güçleri ve zabıtaların denetimleri artacak.

Kamuoyuna duyurulur.

#Eskişehir #RamazanBayramı #Güvenlik #Sağlık #Ulaşım #Denetim #Huzur #Mutluluk #BayramTatili #Önlemler