-

Gözden kaçırmayın

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdi

Afyonkarahisar'ın Akşehir ilçesinde yer alan ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Eber Gölleri'nin korunması amacıyla yeni bir önlem alındı. Bölgede sık sık meydana gelen saz yangınlarına karşı mücadele etmek için bilgilendirme çalışmaları hız kazandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirme afişleri, saz yangınlarının önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Bu önleyici çalışmalar özellikle göllerin çevresinde yaşayan ve sosyal hayatın yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yoğunlaştırıldı. Camiler, kahvehaneler, restoranlar gibi halkın sıklıkla bulunduğu mekanlarda ve kamu kurumlarının ilan panolarında afişler asılarak, halkın dikkati çekilerek saz yangınları konusunda bilinçlendirilme sağlanıyor.

Bu kampanya, bölge için büyük önem taşıyor çünkü Akşehir Eber Gölleri'nin ekolojik dengesi ve biyoçeşitliliği yangınlar nedeniyle olumsuz etkileniyor. Bu yeni tedbirlerle birlikte, doğal habitatın korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Yerel halkın ve ziyaretçilerin gösterdiği duyarlılıkla birlikte yangınların önlenmesi ve doğal yaşamın sürekliliği için çaba gösteriliyor.

#Afyonkarahisar #Akşehir #EberGölleri #sazyangınları #koruma #doğa