-

Gözden kaçırmayın

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıUşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

İkinci İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle Eskişehir'in İnönü ilçesinde bir tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti Komutanı İsmail Güneykaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı ve diğer yetkililer katıldı. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da törene iştirak etti.

Tören, Eskişehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Belediyesi ve İnönü Vakfı adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören sırasında Hava Muhabere Binbaşı Kemal Köşe, Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yaptı. İnönü Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Pelvan da "İnönü Kapılarında" adlı şiiri okudu. Kaymakam Tolga Ustaoğlu ise kürsüye gelerek, "Türk Ordusu'nun üstün kahramanlıklar göstererek elde ettiği II. İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz törene katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaymakam Tolga Ustaoğlu, "Bugün, II. İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümünü büyük bir heyecan, mutluluk ve gurur içinde kutluyoruz. Çünkü bugün, işgal edilmiş bir milletin talihinin döndüğü zaferin yıl dönümüdür. II. İnönü Zaferi, Türk Milleti'nin istiklaline ve istikbaline olan sarsılmaz inancının bir nişanesidir. Bu zafer hepimize kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından II. İnönü Zaferi'nin 103. yıl dönümü kutlama töreni sona erdi. #İkinciİnönüZaferi #Tören #Eskişehir