-

Gözden kaçırmayın

Kırım Tatarları Onursal Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Ailesi Koordinatörü Hanife Kurtseyitova ve beraberindekiler Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'u Ziyaret EttiKırım Tatarları Onursal Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Ailesi Koordinatörü Hanife Kurtseyitova ve beraberindekiler Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'u Ziyaret Etti

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde gençlerle buluştu.  

Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı.

Gezeravcı, ülkenin 100 yıllık tarihinde birçok akamete uğrayan hikaye olduğunu belirtti. "Potansiyelimizle dünyanın diğer milletlerinin insanlarıyla aynı işleri, hatta belki daha iyi işleri yapabilecekken, sürekli içimizde ve etrafımızda 'yapamazsın', 'edemezsin', 'başaramazsın' diyen insanların varlığı nedeniyle başarabileceğimiz işlerden geri kaldık" ifadesini kullandı.

Gezeravcı, astronotluk başvuru süreci, testlere katılımları ve aldıkları eğitimleri de anlattı. Gençlerin ülkenin her projede en büyük teminatı ve gücü olduğunu, gençliğin büyük bir zenginlik olduğunu vurguladı.

Alper Gezeravcı, uzayda orijinal deneyler yaptığını söyledi. "Bu ülkenin parlak zihinlerinin ve değerli bilim insanlarının ortaya koyduğu 13 çalışmayı, herhangi bir aksaklık olmaksızın tamamlama imkanı bulduk. Türkiye Cumhuriyeti olarak, kendi insanımızı uzaya gönderebildik ve orada bilim çalışmaları gerçekleştirebildik. Bu alanda özgün çalışmalar yapan Türkiye, gururla söylüyorum ki ülkemizin 100 yıllık tarihinde gurur duyulacak bir görevi başarıyla tamamladı" dedi.

Gezeravcı, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.