-

Gözden kaçırmayın

Vali Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerine KatıldıVali Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Kırım Gelişim Vakfi Başkanı Ümit Şilit, Eskişehir Kırım Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Şen, Romanya Dobruca Tatarları Dernek Başkanı Metin Gündoğdu ve Eskişehir Kırım Halk Bilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Erol Kurun, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye'deki Kırım ve Dobruca Tatarları arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi, kültürel ve sosyal ilişkilerin artırılması konuları ele alındı. Dernek başkanları, Vali Aksoy'a bu konuda yapılan çalışmaları ve projeleri anlattı.

Ümit Şilit, Recep Şen, Metin Gündoğdu ve Erol Kurun, Vali Aksoy'a, Kırım ve Dobruca Tatarları için daha fazla etkinlik düzenlenmesi, kültürün ve tarihin korunması için destek verilmesi çağrısında bulundu. Vali Aksoy ise toplumların birbirine olan bağlarının güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, destek sözü verdi.

Ziyaret sonunda Vali Aksoy, misafirlere teşekkür ederek, Türkiye'deki Kırım ve Dobruca Tatarları için yapılacak çalışmalara destek olacağını dile getirdi.

#KırımGelişimVakfı #EskişehirKırımTürkleriYardımlaşmaDerneği #DobrucaTatarlarıDernek #KırımHalkBilimAraştırmaGençlikveSporKulübüDernek #HüseyinAksoy