-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Özel Bir Ziyaretçiyle BuluştuAfyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Özel Bir Ziyaretçiyle Buluştu

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla düzenlenen "Otizmli Bireyler ve Aileleri İçin Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Program kapsamında Afyonkarahisar'a gelen Bakan Göktaş, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Bakan Göktaş ve Vali Yiğitbaşı'nın yanı sıra milletvekilleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, STK temsilcileri, otizmli bireyler ve aileleri de katıldı.

Toplantı öncesinde, Bakan Göktaş ve Vali Yiğitbaşı otizmli çocuklarla birlikte "Otizm Farkındalık Etkinliği"ne katıldı. Vali Yiğitbaşı, toplantıda yaptığı konuşmada, dezavantajlı bireylerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iletişim içinde olduklarını belirtti. Ayrıca Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Ulusal Otizm Konfederasyonu ve diğer sivil toplum kuruluşlarına kapının her zaman açık olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ise konuşmasında, otizmli bireylerin ailelerinin sevgisi ve şefkatiyle hayata tutunduğunu belirtti. Bakan Göktaş, Bakanlık olarak dezavantajlı gruplar dahil toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Otizmli bireyler ve aileleri için "Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli"ni hayata geçirdiklerini belirten Bakan Göktaş, her aileye ihtiyaçları doğrultusunda sosyal hizmet danışmanı görevlendireceklerini ve otizmli bireylere ve ailelerine destek olacaklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, otizm yaygınlık oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, 2023 yılında otizm yaygınlığı oranının her 36 çocukta 1 olacağını vurguladı. Otizm spektrumlu bireylere yönelik ulusal eylem planı çerçevesinde yapılan çalışmalara da değinen Bakan Göktaş, erken tanı ve müdahale programlarıyla otizmli bireylere destek verdiklerini belirtti. Ayrıca Bakan Göktaş, otizmli bireylere ihtisaslaşmış bakım merkezleri ve sosyal destek hizmetleri sunduklarını ve bu alanda çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Toplantının sonunda, hatıra fotoğrafı çekildi ve toplantı sona erdi. #otizm #aileve-sosyalhizmetler #bakanlık #siviltoplumkuruluşları