-

Gözden kaçırmayın

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıUşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle Kanlıpınar Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı. Törende, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için edilen duanın ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti Komutanı İsmail Güneykaya ve Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, şehitlik defterine yazılanları imza altına aldı.

Sayın Valimiz, şehitlik defterine yazılanları okuyarak şunları söyledi: "Aziz Şehitlerimiz, tarihimizin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık meşalemizin tutuşturulduğu Çanakkale Zaferini kutlamak ve siz Aziz Şehitlerimizi anmak için huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Bir karış yurt toprağı için canını vermekten kaçınmayan siz kahramanlarımız, dünyada eşine az rastlanır bir mücadele örneğiyle her karışı hak edilerek kazanılan yurdumuzu bizlere miras bıraktınız. Bizler de bu toprakları sonsuza kadar koruyacak, ülkemizi daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacağız. Sizler, ikinci asrına erişen Cumhuriyet'imizde güç ve övünç kaynağımızsınız. Sizlerin kanları ve canları üzerinde yükselen Cumhuriyet'imizi sonsuza dek koruyacağımıza şüpheniz olmasın. Anafartalar Komutanı ve Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün komutanlarımızı, kahraman Mehmetçikleri, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Törende, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy şehit mezarlarını tek tek gezerek karanfil bıraktı ve şehit aileleriyle yakından ilgilendi, başsağlığı diledi.

Kanlıpınar Şehitliği'nde düzenlenen törene Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevinç Uluçeşme, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı.

#Valilik #HüseyinAksoy #anma #şehitler #ÇanakkaleZaferi #KanlıpınarŞehitliği #dua #imza #AzizŞehitlerimiz #bağımsızlık #kahramanlar #tarih #başsağlığı #mezar #karanfil #Mehmetçik #komutanlar #ruhlarışad #makanlarıcennet #Türkiye #HarpMalulü #DulVeYetimlerDerneği #Eskişehir