-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan unutulmaz bir konser

Ülkemizde ekonomi alanında önemli bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üç yıldan sonra gerçekleştirilen en yüksek tutarlı avro cinsinden tahvil ihracı başarıyla tamamlandı. Bu ihracatın tutarı toplamda 2 milyar avro olup, 2017 yılından bu yana en düşük maliyetle gerçekleştirilen ve beş kat fazla talep gören bir işlem oldu. Bu operasyon ülkemizin uluslararası piyasalarda olan kredibilitesini güçlendirmekte ve yatırımcıların güvenini artırmaktadır. Bu aynı zamanda, yatırım yapılabilir kredi notuna sahip olmayan ülkelerin yaptığı ilk avro tahvil ihracı olma özelliğini taşımaktadır.

Bu durum, yerel seçimler öncesinde geçici ekonomik beklentilerin ve spekülatif hareketlerin oluşmasıyla birlikte, ekonomik programımızın hedeflediği başarıya güvenle ilerlediğimizi göstermektedir. Bu ihracatın büyük başarısı, ülkemizin uluslararası piyasalarda nasıl bir güven inşa ettiğini ve istikrarlı ekonomi politikalarının ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunu kanıtlamaktadır.

#ekonomi #yatırım #tahvil #ihracat #uluslararasıpiyasa