-

Gözden kaçırmayın

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıUşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy hanımefendi, Valiliğimiz tarafından düzenlenen iftar programında, şehit aileleri, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı ve dualar edildi. Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy iftar programında yaptığı konuşmada, "Ramazan ayının manevi atmosferinde, bu değerli şehit ve gazi aileleriyle bir iftar sofrasında buluşmak, onları ağırlamak büyük bir onur ve mutluluk verici. Hepiniz hoş geldiniz diyor, iftar sofrasına katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Valimiz Şehit ailelerine ve yakınlarına büyük saygı duyduğunu belirtirken, şehit ve gazilere olan borçlarımızı dile getirdi ve güzel bir gelecek diledi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyen Valimiz, kahraman gazilerimize de huzurlu ve bereketli bir ömür dileğinde bulundu. Valimiz, herkese saygı ve sevgiyle selam gönderdi ve şehit ve gazilerimizin ülkemiz için ne kadar büyük bir bedel ödediğini ifade etti. Onların, Türkiye Cumhuriyeti'nin kahraman sembolleridir, her kurumun kapıları onlara her zaman açıktır.

Valimiz, şehit ailelerinin ve yakınlarının gazilerin milletimizin emaneti olduğunu asla unutmayacaklarını vurguladı. Onların rahatı ve huzuru için her zaman yanlarında olacaklarını belirtti ve vatan için yapılan fedakarlıkların karşılığının olmadığını ifade etti. Ayrıca, Ramazan'ın ilk iftarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerin rahmetle anıldığını ve gazilerin minnetle hatırlandığını belirtti. Son olarak, katılımcılara teşekkürlerini ileterek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Program, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapılan yemek duasının ardından sona erdi. Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy hanımefendi ile birlikte Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hv. Org. İsmail Güneykaya ve eşi Aygül Güneykaya, Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve İdris Nebi Hatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

#Eskişehir #ValiAksoy #ŞehitAileleri #Gaziler #İftarProgramı #RamazanAyı