-

Gözden kaçırmayın

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıUşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Valiliğimiz, çocuklarımızın huzur içinde eğitim alabilmesi ve bağımlılık yapan maddelerin etkilerinden korunabilmeleri için önlemler almaya devam ediyor. Bu amaçla 2023/1 sayılı Genel Emir yayımlanmıştır.

Bu kapsamda, 1-29 Şubat 2024 tarihleri arasında İlimiz genelinde Kolluk Güçleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Zabıta Ekipleri tarafından denetimler yapılmıştır. Denetimlerde şu hususlar üzerinde durulmuştur:

1. Okul çevrelerinde tespit edilen yabancı ya da ilgisiz kişiler, uzaklaştırılmış ve kendilerine yazılı bir uyarı yapılarak eylemlerinin tekrarı halinde yasal işlem başlatılacağı bildirilmiştir.

2. Okul çevrelerinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, trafik kurallarına uymayan 46 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır.

3. Okul çevresinde tehlike oluşturan 1 metruk bina için güvenlik önlemleri alınmış ve 18 metruk bina yıkılmıştır.

İlimiz genelinde, çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için tüm ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. #eğitim #çocuk #güven #okul #denetim