-

Gözden kaçırmayın

Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıUşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Yerel makamlar, dilencilik faaliyetlerini engellemek amacıyla 2023/2 sayılı Valilik Genel Emri'ni yayınlamıştır. Bu emir ile dilencilik yapan kişilere para veya hizmet satın alınması, para verilmesi gibi eylemler yasaklanmıştır. Bu kurallara uymayanların ise kolluk güçleri, zabıta birimleri ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından sıkı denetimler yapılmaktadır.

1-29 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, dilencilik yapan 26 kişi tespit edilmiş ve bu kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezaları uygulanmıştır. Bu cezalar sonucunda elde edilen 2.494,00 TL gelir kamuya geçirilmiştir. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 19 kişiye hane ziyareti yapılarak ailelerin sosyal ve ekonomik durumu hakkında çalışmalar yapılmış ve başka illerden dilenmek için gelen 5 kişi hakkında bilgiler ilgili valiliklere bildirilmiştir. Dilencilik yaptığı tespit edilen 15 kişi ise sağlık kurumlarına yönlendirilerek genel sağlık kontrolünden geçirilmiştir.

Vatandaşların ihbarları sonucunda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne dilencilik yapan kişilerle ilgili 17 arama yapılmış ve kolluk birimleri bu ihbarlar doğrultusunda hızlı bir şekilde olaylara müdahale etmiştir. Dilencilik faaliyetlerinin toplum yardımlaşma anlayışını zedeleme ve korunamayacak durumda olanların sömürülmesini engellemek amacıyla yapılan çalışmalara katkıda bulunan ve önemseyen tüm vatandaşlara teşekkür ederiz.

#dilencilik #yasağaçıklandı #toplumsal yardımlaşma #kamu düzeni